Transport oriunde in Romania 15 lei. GRATUIT la comenzi de peste 197 lei. Plata ramburs sau cu card.

4 lucruri de știut despre bumbacul organic

bumbac-organic

Bumbacul este cea mai folosită fibră naturală pentru fabricarea hainelor datorită proprietăților sale excepționale. Bumbacul este o fibră care nu este alergenă sau iritantă, este confortabilă, calmantă și are proprietăți ridicate de absorbție. Cu siguranță ai auzit și de bumbacul organic. În articolul următor veți afla 4 lucruri importante despre acesta.

  1. Bumbacul organic are un impact redus asupra mediului. Este cultivat folosind metode și materiale care au un impact nesemnificativ asupra mediului. Metodele organice de producție constau în interzicerea folosirii pesticidelor toxice, fertilizatorilor sintetici și a semințelor de bumbac modificate genetic (GMO – Genetically Modified Organisms). Verificate de entități terțe, culturile de bumbac organic trebuie să respecte anumite proceduri și standarde pentru a fi apoi certificate de instituțiile recunoscute la nivel mondial.


  1. Produsele din bumbac organic sunt mai rezistente decât produsele din bumbac non-organic. Deoarece bumbacul non-organic este tratat cu substanțe chimice, fibrele sale interne își pierd integritatea, ceea ce duce la o durată de viață mai scurtă pentru un produs din bumbac non-organic. 


  1. Este mai prietenos cu pielea sensibilă și delicată. Este bine să știți că produsele din bumbac organic sunt mai potrivite pentru pielea sensibilă decât produsele din bumbac non-organic datorită lipsei de substanțele chimice folosite în procesul de producere a fibrei. 


  1. Dacă o haină are eticheta de „verde”, „sustenabil” sau „eco-friendly” asta nu înseamnă că este organică. Bumbacul este organic doar dacă este certificat de către un standard de bumbac organic. Cel mai important standard independent de certificare este GOTS (Global Organic Textile Standard) care urmărește traseul compozițiilor textile și se asigură că sunt procesate într-un mod echitabil și sustenabil.


La Baby Loo puteți găsi produse din bumbac organic certificat GOTS, de cea mai bună calitate. Seturi practice formate din bluză și pantaloni confortabili, în culori pastelate. Le găsiți aici. Până pe 3 martie aveți reducere de 10% la produsele din bumbac organic, folosind codul de reducere ORGANIC10 la finalizarea comenzii.

Echipa Baby Loo va urează o primavară frumoasă!

  
Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de publicarea lor