Transport oriunde in Romania 15 lei. GRATUIT la comenzi de peste 197 lei. Plata ramburs sau cu card.

5 avantaje pentru copiii care cresc alături de un câine

5-avantaje-pentru-copiii-care-cresc-alături-de-un-câine

Animalele de companie pot fi cei mai buni parteneri de joaca ai copiilor, surse de dragoste neconditionata si exemple vii de empatie. În calitate de părinte, nu putem să nu ne gândim la toate sarcinile și obligațiile ce vin o dată cu deținerea unui animal de companie. Cu toate acestea, există numeroase beneficii pentru un copil să crească alături de un câine. 

1. O mai bună inteligență emoțională

Toată lumea a auzit de IQ, dar tot mai multă lume vorbește în ultimul timp de EQ-ul ( inteligența emoțională). Deținerea unui câine permite copiilor să practice abilități importante și le îmbunătățește inteligența emoțională în timp.

Grija pentru o altă viață va face copilul dvs. să devină mai empatic, atent la persoanele din jur. Hrănirea sau plimbarea câinilor duce la dezvoltarea unei personalități altruiste. Un profesor care a participat la un studiu despre animalele de companie a spus: „Să ai animale de companie este un ajutor de neprețuit pentru a ajuta copiii să obțină grijă și empatie pentru nevoile lor și ale altora”.

În plus, îngrijirea unui animal de companie crează stima de sine a copilului. Realizarea unor sarcini mici (cum ar fi completarea vasului cu apă) îi va ajuta să se simtă ca fiind competenți și le va oferi, de asemenea, un sentiment de îndeplinire.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a descoperit că copiii care cresc în casă cu câini au un nivel de anxietate redus și o cantitate redusă de stres perceput. Ei cred că copiii care interacționează cu câinii au niveluri crescute de oxitocină eliberată în creierul lor. Pe scurt, CAINE = FERICIRE (dar probabil că știați deja asta).

2. Mai mult joc și mișcare

În medie, copiii care au un câine în casă desfășoară cu 11 minute mai multă mișcare pe zi decât cei care nu au un câine. Este posibil ca acele minute să nu pară foarte multe, dar se adaugă până la 5,5 ore pe lună și 66 de ore pe an! Unii cercetători consideră că a avea un câine poate fi o modalitate viabilă de a ajuta la combaterea obezității copilului.

3. O lecție în ceea ce privește responsabilitatea

Grija pentru o ființă vie este diferită fată de responsabilatea pentru lucrurile materiale. Copilul își poate dezvolta simțul responsabilității prin diferite sarcini ce țin de un animal de companie (plimbarea, hrănirea, spălarea). 

4. Copiii care cresc alături de un câine sunt mai sănătoși

 • Sistem imunitar

Studii recente în pediatrie au concluzionat că copiii care au trăit cu animale de companie (dar mai ales câinii) în primul an de viață au un sistem imunitar mai bun decât cei care nu au făcut-o. Se crede că expunerea la câini ar fi putut stimula pozitiv maturizarea sistemului lor imunitar în perioada fragedă. În plus, s-a observat că atunci când copiii cu animale de companie se îmbolnăvesc, ei au nevoie de un tratament mai scurt de antibiotice în comparație cu copiii care nu locuiesc cu animale de companie.

 • Alergii

Un alt studiu a descoperit că copiii care sunt predispuși la alergii respiratorii sau astm (unul dintre părinți suferă de această afecțiune), sunt mult mai puțin susceptibili să dezvolte probleme similare dacă au un câine în casă.

5. Terapie
- Autism

Știați că 1 din 45 de copii din Statele Unite au fost diagnosticați cu tulburare a spectrului autist? Adică aproape 2% din întreaga populație de copii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani. Organizația Non-profit Good Dog! Autism Companions a descoperit că câinii de terapie au un impact uimitor asupra calității vieții și dezvoltării copiilor cu aceste probleme. Unele dintre numeroasele beneficii includ:

 • Cainele ofera sentiment de securitate
 • Scade anxietatea 
 • Disponibilitate sporită de a încerca lucruri noi
 • Capacitate sporită de a face față fricii
 • Crește interacțiunea socială a copilului
 • Încurajează comunicarea verbală
- ADD / ADHD 

Cel mai recent studiu realizat în Statele Unite a constatat că 6,4 milioane de copii au fost diagnosticați cu ADHD. Iar rata crește cu aproape 2% în fiecare an. Unele dintre avantajele unui câine de terapie ADD / ADHD includ:

 • Câinii ajută la crearea unei rutine
 • Sunt un partener de joacă excelent, reducând excesul de energie și hiperactivitate
 • Câinii îi ajută pe copii să facă față izolării și depresie

În concluzie, adoptarea unui câine poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat pentru copilul tău!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de publicarea lor